Zamislite narančasto. Zamislite slatko. Zamislite nezaboravno.

Novi smještaj u gradu Vodice nazvan je po najslađoj mediteranskoj tradicionalnoj grickalici, arancinu. Zašto?  Zato što želimo urediti vaš sljedeći odmor u arancini stilu. Sladak. Energičan. Svjež. I nezaboravan.

Arancini su tradicionalna grickalica Mediterana. Ušećerena kora naranče ispunjena je energijom mediteranskog sunca i svježinom Jadranskog mora. Savršena grickalica ili sastojak mnoštva kolača, koktela, pića, itd. Također se mogu napraviti od mandarina, limuna, čak i od grejpa.

Dobrodošli u novi dom arancina, gdje će vas njihov sunčan, energičan i svjež okus dočekati u svakom kutku vašeg smještaja.

Naribana korica naranče upotrebljava se već stoljećima u kulinarstvu zbog arome koju daje jelima, neizostavna je u pripremi brojnih kolača, a može se jesti i sama, prokuhana, sušena i zašećerena kao posebno ukusna slatka grickalica zvana arancini.

Ti ukusni zalogaji pripremaju se od neprskanih domaćih naranči, a što im je korica deblja, to će arancini biti slasniji. Dobro oprana i oguljena kora naranče nareže se na tanke trake koje se potom nekoliko dana namaču u vodi koja se redovito mijenja. Korice se zatim ocijede te stave kuhati dok ne omekšaju. Namakanje i kasnije prokuhavanje služe da bi se iz kore izvukla njezina karakteristična gorčina, a dodavanjem šećera i kuhanjem dok sva tekućina ne ispari dobiva se gusti slatki sirup koji odlično nadopunjuje blagu kiselost kore ovog agruma. Kada su gotove, korice se rašire po papiru za pečenje prekrivenom kristalnim šećerom i u njega se dobro uvaljaju te takve ostave sušiti nekoliko dana.

Arancini su karakteristična slastica za zimsko blagdansko razdoblje kada dozrijevaju sočni plodovi slatke ili gorke naranče. Stabla puna agruma čest su prizor u mediteranskim zemljama pa se neki oblik ove grickalice može pronaći i u susjednoj Italiji, a kod nas je posebno popularna u Dalmaciji i području Dubrovnika gdje su raskošna stabla naranči često krasila gradske vrtove.

Osim što su sami po sebi izvrsni, arancini se odlično slažu s čokoladnim desertima, a može ih se usitniti i upotrijebiti u pripremi biskvita. S porastom popularnosti koktela, arancini se upotrebljavaju i kao jestiva dekoracija brojnih ukusnih alkoholnih i bezalkoholnih pića koja se temelje na soku od naranče. Još ih se i danas može pronaći na dalmatinskim stolovima, a svi željni eksperimentiranja mogu ovaj način pripreme slatkih grickalica primijeniti i na kore mandarine, limuna te čak i grejpa.

Izvor: www.croatia.hr

ODABERITE SMJEŠTAJ

Studio apartman
s balkonom

dvosobni apartman
s balkonom

jednosobni apartman
s balkonom

dvosobni apartman s pogledom
na more i balkonom

jednosobni apartman s pogledom
na more i balkonom

KONTAKT

W: www.arancini.hr
E: booking@arancini.hr
T: +385 22 646 291
A: Ulica Stanka Mićina 9D, 22211 Vodice

NEWSLETTER

Prijavite se i ostvarite dodatne pogodnosti uz naše posebne ponude!